Hafta içi ve Cumartesi: 09:00 - 22:00 | Acil Diş Tedavisi

Botoks uygulamasını başta estetik açıdan, sonrasında ise bazı rahatsızlıkların tedavisi açısından yıllardır uygulamaktayız. Yapılan klinik araştırmalar sonucunda gayet başarılı bir potansiyel yakalanmıştır. Dolayısıyla uygulamaya ilişkin çok fazla engele rastlanmıyor. Fakat kas ve nöronlara dayalı ciddi problemleri olanlar için önerilen bir tedavi olmadığını dile getirmek zorundayız. Bazı nörolojik rahatsızlıklar ya da kas sertleşmeleri için doğrudan müdahale yapılabiliyor.

Özellikle kas ve sinir iletimi açısından sorun yaşayan ALS hastaları için kesinlikle tavsiye edilmeyen bir tedavi biçimidir. Yine Lambort Eaton, Myasthenia Gravis, Lou Gehrig's gibi hastalık veya sendromlar için önerilmediğini söylemek gerek. Daha önceden Botoks uygulanacak bölgeden ameliyat geçirmiş veya çeşitli operasyonlar yaptırmış kişilerde de plastik cerrahi dahil olmak üzere doktor onayı alınması talep edilebilir. Yaş açısından ise sorun olmadığı söylenebilir.

Botoks İçin Yaş Sınırı Var Mı?

Botoks yaş sınırı açısından 18 ile 65 yaş arasında olan her bireye uygulanabilir. Bu yaş aralığında ve yukarıdaki rahatsızlıkları yaşamamış olan kişiler etkin sonuçları görebilirler. Bunun haricinde uygulanmaması için temel bir sebebin gebelik olduğu unutulmamalıdır. Hamilelikte Botoks yaptırmak tehlikeli olabilir. Bu durum emziren annelerde de geçerliliğini koruyor.

Bazı uzmanlara göre Botoks uygulamasının lokal bir enjeksiyon olmasından ötürü anne sütüne karışmadığı vurgulanıyor. Yinede emziren annelerde ve hamilelerde Botoks uygulaması yapılması tavsiye edilmeyebiliyor. Tedavi değil de estetik açıdan Botoks yaptırmaya engel olan durumlar ise dermatolojik olarak yaşanan sorunlar ve cildin uygun olmamasıdır. Bunu yine klinik bir ortamda incelemek gerekmektedir.

Botoks Etkileri Yaş İle İlgili Midir?

Botoks etkileri yaş ile doğru orantılı değildir. 18 yaşında da 50 yaşında da aynı etkiler gözlemlenebilir. Burada etkisini farklılaştırabilecek tek temel unsur dermatolojik olarak cilt sağlığıdır. Cildiniz gereğinden daha fazla incelmiş, yıpranmış veya dokularında zedelenmeler meydana gelmiş olabilir.

Bu durumlarda dahi Botoks etkisi gözlemlenebilir. Sadece istenilen veya beklenilen etkiden biraz daha azıyla karşılaşılması mümkündür. Zaten estetik klinikler dahil olmak üzere tüm kurumlarda da gerekli dermatolojik muayeneler yapılarak uygulamaya geçilir. Botoks'a uygun olmayan kişiler için bu uygulama yapılmadığından ötürü diğer alternatif metotlara yönelmenin mümkün olduğunu hatırlatmak gerekiyor.