Diş Etlerinin Fırçalarken Kanaması Normal Mi?
Dişlerimi fırçalarken kan görüyorum diyen insanların sayısı hiç azımsanacak seviyede değiller. Bu aşamada yanlış bilinen çok fazla bilgi olduğu için diş kayıpları ve diş eti iltihaplanmaları son derece yoğun yaşanmaktadır. Öncelikle diş etleri sağlıklı olduğu sürece kanayacak bir yapıya sahip değildir. Haliyle kanama başlangıcını gördüğünüz an itibariyle diş hekiminize gitmeniz gerekmektedir.
Temel kıstas diş eti kanaması olsa bile böyle bir sorundan bağımsız olarak her 6 aylık periyot sonucunda diş hekiminizden randevu almayı ihmal etmeyin. Böylece oluşabilecek diş ve diş eti rahatsızlıkları için doğrudan önlem almış olabilirsiniz. Fırçalarken diş kanaması ile beraber ağız yapınızda farklı durumlar meydana gelebilir. Bunlar diş eti iltihaplanması ile başlayan sürecin sinyalleridir. Ağız kokusu ve ağzınızda garip tortuları dilinizle hissetmeniz ilk adımları olarak nitelendirilebilir.
Diş Fırçalarken Kan Görmek Tehlikeli Midir?
Diş fırçalarken kanaması ile beraber insanların dişlerini fırçalamayı bıraktığı bir ülkede yaşamaktayız. Bunun tamamıyla yanlış bir algıdan kaynaklandığı ise diş hekimleri tarafından sürekli dile getiriliyor. Özel olarak diş eti kanayan insanların önce bir diş hekimine başvurması, sonrasında ise tedavi kapsamında da her gün düzenli olarak dişlerini fırçalaması gerekmektedir.
Diş eti rahatsızlıkları yalnızca sağlıksız bir ağız kaybına ve diş kaybına yol açmaz. Uzmanlar tarafından vücudun pek çok fonksiyonuna zarar verdiği belirtilmektedir. Özellikle kalp rahatsızlıklarının altında da diş eti problemlerinin etkisi olduğu belirtiliyor.
Diş Eti Kanaması Nasıl Önlenir?
Diş eti kanaması için bir iltihap başlangıcı demek yanlış olmayacaktır. Çoğu insanın bu sürecin ardından diş apsesi ile karşı karşıya kalması da apselerin bir getirisidir. Burada çözüm kesinlikle diş fırçalamayı bırakmak değildir. Herkesin sağlıklı bir diş ve diş eti için günde iki kez dişlerini fırçalaması gerekiyor.
Bunu doğru formatta ve doğru materyallerle yapması ise gerçek anlamda önem taşıyor. Diş hekiminize danıştığınız zaman bu durumdan söz ederek ağız yapınıza uygun bir diş fırçası tavsiyesi alabilirsiniz. Ayrıca dişlerinizi diş etleriyle birlikte fırçalamanız gerektiğini unutmamalısınız. Etkili diş fırçalama teknikleri konusunda da hekiminize danışmaktan çekinmeyin. Size önereceği ve diş etlerinde kanama yaşayan insanlar için üretilen diş macunlarını kullanarak iltihaplanma sürecini geride bırakarak daha sağlıklı bir ağız yapısına kavuşabilirsiniz.